Taekwon-do klub “Velika”

Taekwon-do se u Velikoj počinje trenirati 2000. godine. Osnovan na inicijativu prijatelja borilačkih vještina iz Velike i članova Taekwon-do kluba “Gimnazija” iz Požege, taekwon-do klub u Velikoj najprije djeluje kao podružnica Taekwon-do kluba “Gimnazija” iz Požege, a zatim i kao samostalni klub.

Ispočetka se treniralo dva puta tjedno u maloj dvorani DVD Velika, te bar jednom tjedno u sportskoj dvorani Gimnazije u Požegi. Marljivo se treniralo pod vodstvom trenera Zlatka Sliška – nositelja crnog pojasa 7. Dan, i Zdenka Zlomislića – crni pojas 3. Dan, što je ubrzo dalo i prve rezultate – od dvadesetak aktivnih članova koji su trenirali u podružnici, njih čak petnaestak su osvajali brojne medalje na natjecanjima širom Hrvatske.

Klub djeluje kao podružnica sve do 2004. godine kad se osniva Taekwon-do klub “Velika” kao potpuno samostalana cjelina. Iste godine Klub podnosi zahtjev za primanje u Hrvatski Taekwon-do Savez. Savez Klubu dodjeljuje svog mentora koji pozorno prati rad novonastalog kluba. Nakon godinu dana mentorstva i brojnih seminara Taekwon-do klub “Velika” postaje punopravni član Hrvatskog Taekwon-do Saveza. Klub redovito sudjeluje na gotovo svim važnijim natjecanjima, s kojih redovito donosi brojne medalje i postiže zapažene rezultate.

Treninzi se održavaju utorkom i petakom od 19:30 do 21:00 h. na stadionu NK Papuk, Upisi u klub su također u tom terminu

Taekwon-do klub “Velika”
Taekwon-do klub “Velika”
Taekwon-do klub “Velika”
Taekwon-do klub “Velika”
Taekwon-do klub “Velika”
Taekwon-do klub “Velika”